41551
חזור לדף הביתמרקורי לוגו
  • פוסטים אחרונים
  • מחקר במדעי החיים
  • חו''ג לפיתוח וייצור תרופות
  • מוצרים ופתרונות לייצור ביוטכנולוגי
  • בדיקות מים ואיכות הסביבה
  • מיקרוביולוגיה
  • מערכות מים למעבדות
  • מיקרוסקופיה
  • מכשור מדעי
  • מתכלים לכרומטוגרפיה
  • פתרונות אנליטיים
הבלוג של מרקורי

מדוע כדאי להשקיע במערכת עם אוסמוזה הפוכה חכמה?

פורסם ע"י תכלת קובצ'י רבינוביץ, 12/12/2017

מהי אוסמוזה הפוכה חכמה? מה הרווח שלך מזה?

אוסמוזה הפוכה היא טכנולוגיית הפרדה, המאפשרת ניקוי מים דרך ממברנות, באמצעות הפעלת לחץ (משאבה). זהו תהליך נפוץ, המאפשר ניקוי מים ממגוון קבוצות מזהמים (חומר אורגני, חלקיקים, בקטריות ויונים). מי התוצר של אוסמוזה הפוכה הם מקבילים למים מזוקקים פעם אחת, בהשקעה מינימלית של אנרגיה (צריכה נמוכה של חשמל בהשוואה לזיקוק).

האוסמוזה החכמה מבית Merck Millipore, הינה פרי פיתוח רב שנים, וכוללת פטנטים רבים. מאפיינה העיקריים הם:

  1. לופ חסכון במים סביב האוסמוזה- לפחות 30% מהמים עוברים לשלב ה EDI לעומת פחות מ 10% ללא לופ חסכון.
    במילים אחרות כדי לייצר 10 ליטר ביום מי אוסמוזה יש צורך ב 30 ליטר מי ברז, לעומת 100 ליטר במערכת ללא לופ חסכון.
  2. פיצוי טמפרטורה כך שמתקבלת ספיקה קבועה גם כאשר טמפ' מי ההזנה משתנה, וכך לא יחסרו מים.
  3. בקרה על נתוני המים בכניסה וביציאה מהאוסמוזה: דבר המאפשר לדעת מה איכות המים העוברים הלאה במערכת, מה מצב האוסמוזה. הבקרה הזו מאפשרת להשתמש יותר זמן באוסמוזה ומגן על המשך המערכת.
  4. שסתום שטיפה- במידה וקריאת המוליכות (חלק מהבקרה) נמוכה יחסית לפעולה הקודמת אינה טובה, בד"כ כאשר המערכת מתחילה לייצר מים נקיים לאחר שהייתה בהפסקה, המערכת "זורקת" לביוב את המים שעמדו באוסמוזה, וכך לא מעבירה מים באיכות נמוכה להמשך המערכת/מיכל האגירה.

לסיכום, האוסמוזה ההפוכה החכמה חוסכת מים, מבטיחה כמות מים ואיכות מים קבועה, ושומרת על שלבי הטיהור הבאים.
באילו מערכות קיימת אוסמוזה הפוכה חכמה? בכל אחת ממערכות המייצרות מים TYPE 3 / TYPE 2: Elix, Rios, וכן במערכות מייצרות מי Milli-Q מהזנת מי ברז: Milli-Q Integral or Milli-Q Direct.


תכלת קובצ׳י רבינוביץ

Product Specialist / Lab Water
052-3632489
[email protected]

 

מחברת המאמר תכלת קובצ'י רבינוביץ בוגרת תואר ראשון B.Sc. ושני M.Cs בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון.
• במסגרת עבודת המחקר לתואר השני, הכירה ועבדה במגוון של טכנולוגיות מתחומי הכימיה והביולוגיה. מתחומי הכימיה, בעיקר סינתזת פפטידים solid phase peptide synthesis, HPLC אנליטי וסמי פרפרטיבי, כולל LCMS; מתחומי הביולוגיה עבודה עם חיידקים, MIC ובדיקת פיתוח עמידות לחומרים אנטי מיקרוביאלים, ומעט עבודה עם תרביות תאים.
• תכלת עובדת במרקורי מ 2009 ומכירה היטב את צרכי הלקוחות בתחומים השונים, על פי אופי העבודה במעבדות השונות החל ממעבדות פארמה ועד למעבדות אקדמיה. בשנים 2009-2012 כמנהלת מכירות לתחומי הכימיה, בהמשךמ 2012 עד 2015 כמנהלת מכירות למוצרי מדעי החיים והחל מ - 2015 כ - Product specialist לתחום מערכות המים.
• במהלך השנים כמנהלת מכירות השתלמה תכלת במגוון נושאים מקצועיים בתוך מרקורי, וכן מ - 2016 ועד היום משתלמת תכלת בקורסים מקצועיים המועברים במטה Merck Millipore בצרפת, בתחום המים למעבדות.בהשתלמויות אלו משתתפים מנהלי מוצרים מתחום המים למעבדות מכל העולם, תכלת אחראית להבאת הידע העדכני והרלוונטי ביותר ללקוחות בארץ.



קטגוריות

פוסטים אחרונים
מחקר במדעי החיים
חו''ג לפיתוח וייצור תרופות
מוצרים ופתרונות לייצור ביוטכנולוגי
בדיקות מים ואיכות הסביבה
מיקרוביולוגיה
מערכות מים למעבדות
מיקרוסקופיה
מכשור מדעי
מתכלים לכרומטוגרפיה
פתרונות אנליטיים
מרקורי

הוסף תגובה

תגובות
אין תגובות לכתבה זו
מרקורי לוגו
  • |
Gadot
MERCK
    • 4810101 רחוב העבודה 12 ת.ד. 159 ראש העין
    • טלפון: 03-9387164
    • פקס: 03-9021078
    • מייל: [email protected].
  • SAP Ecommerce
  • BSMART_logo
מרקורי
  • תמיכה מלאה בדפדפן כרום*
  • מותאם לעיוורי צבעים
  • מותאם לכבדי ראייה
  • תצוגה רגילה
  • תפריט קיצורי מקלדתAlt + 0
  • הפסק תנועתיות באתר
  • הסרת הדגשת קישורים וכפתורים
  • להגדלת פונטים לחץ על מקשים
  • Ctrl + להגדלה
  • Ctrl - להקטנה
  • Ctrl 0 לאיפוס
  • הפעל הפסק ניווט מקלדת
  • אפס לברירת מחדל
קיצורי מקלדת
  • כיבוי\הדלקה תפריט זהAlt + 0
  • דלג לתפריט הראשיAlt + 1
  • דלג לאזור תוכן מרכזיAlt + 2
  • חיפושAlt + 4
  • צור קשרAlt + 7
  • דלג לדף הביתAlt + h
  • דלג לתפריט הנגישותAlt + m

*בדפדפן פיירפוקס יש להשתמש ב Alt + Shiftוהמספר

למעבר בין אלמנטים בדף לחץ על מקש ה - Tabעל מנת לחזור אחורה בין אלמנטים לחץ על מקשים, - Shift + Tab

  • דלג לתפריט הראשי
  • דלג לאזור תוכן מרכזי
  • דלג לתפריט הנגישות
    •   linked in
    •   facebook